Klungelen in de keuken

Ik vertelde al dat ik nooit een taalwonder zal worden, maar ook een keukenprinses ben ik niet.

Op de een of andere manier heb ik geen feeling met gaartijden, kruiden, cuisons en dergelijke. Mijn mama vertelde vaak over mijn grootmoeder en haar ontbrekend talent. Ik zal het dus maar op mijn genen steken.

Of ik enkele voorbeelden kan geven van mijn gepruts? Ah natuurlijk voorbeelden bij de vleet!

Zondag, net voor ik deze blog maakte, blunderde ik er nog eens op los! Ik zag op de blog van Nenoo het recept voor “Twee snelle maar zulke heerlijke taartjes“. Taartjes en snel in 1 zin? Dan heb je mijn aandacht! Bakken vind ik altijd eenvoudiger dan koken, minder buikgevoel, exacte hoeveelheden en een duidelijk stappenplan. Dat de keuken er nadien als een slagveld bij ligt moet je er wel bij nemen. Bloem en suiker overal!

Ik waagde mij aan de “Snelle chocoladetaart”. Alle ingrediënten in huis? ✔️ Check! Ik volgde mooi het receptje en inderdaad zoals beloofd die taart zat redelijk snel in de oven!

Toen ik de keuken opruimde viel mijn oog plots op de boter… tiens, die had ik precies niet nodig gehad? Even recept opnieuw gecheckt en jawel: “150 g gesmolten boter” volledig vergeten toe te voegen. Ter mijn verdediging, in het stappenplan stond er niet wanneer je die moest toevoegen…

Resultaat? Een heerlijk geurend huis en een droog gebak. Ik heb alvast even duidelijk “BOTER!” op het receptje geschreven. Nu enkel nog al mijn moed samen rapen voor een tweede poging ;).

De opmerkelijke kijker spot ook een licht verbrand randje. De nieuwsgierige kijker vraagt zich wellicht af wat er in het zilverpapier zit, taart van mijn schoonmoeder – met boter 😉.

Ook gisteren maakte ik nog een klein foutje. Schnitzels bakken, dat kan ik! Pan op het vuur, scheutje olijfolie in de pan, wachten tot de olie opgewarmd is, easy peasy!

5 min later een licht aangebrande geur ruiken… Tiens scheelt er iets met mijn patatjes? Nee, die zien er prima uit (oef 😂😇). Oei, die pan wordt precies niet warm? Verdorie! Verkeerde plaat aangezet, plastiek van vork gesmolten…

Bewijsmateriaal – Ja wij hebben voorlopig nog een retro jaren 70 keuken met afdekplaten en lelijk bestek. Verbouwen enzo

Ja een super huisvrouw ben ik niet. Of wij dan nooit honger lijden? Gelukkig niet want ik heb een nieuwe man in huis! Monsieur La Pantalon (of MLP) is een oud-leerling van Ter Groene Poorte en afgestudeerd als bachelor in de orthopedagogie. Laten we zeggen dat ik zelden achter het fornuis sta. Als ik erachter sta komt MLP me vaak assisteren (= lees gerust corrigeren).

Wanneer ik dan bekentenissen van mede keuken klunzen spot ben ik altijd opgelucht. Het kan nog altijd slechter ;). Volgende post van Eva Mouton en alle comments er onder zijn soms pijnlijk herkenbaar, maar ook zo grappig.

Wat is jullie grootste keuken blunder?

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: