Naar de naailes gaan

September, iedereen terug naar school! Ik ook, ik ging voor de eerste keer naar de basiscursus naaien!

Toen ik enkele jaren geleden naar Gent verhuisde kreeg ik mijn mama haar oude naaimachine cadeau. Een naaimachine die zij op haar beurt nog van haar moeder kreeg. Mijn papa reanimeerde het toestel al meermaals met succes. Een machine met heel wat geschiedenis dus.

Ik stikte er heel wat mouwschildjes mee op mijn KSA hemd en maakte ook enkele carnavalsoutfits. Helaas ging dat vaak gepaard met veel gevloek en gesukkel. Vaak liep na het maken van enkele steken de machine vast door draad die opgehoopt werd. Aangezien het al zo’n oude naaimachine is kon ik nergens nog een handleiding vinden. Zelf slaagde ik er ook niet in de machine beter af te stellen.

Door de emotionele waarde wou ik ze ook niet zo maar weg doen. Een nieuwe machine kopen als je al eentje hebt is ook stom. Dus er kwam geen nieuwe machine en de oude machine stond vaker in de kast dan dat ze eruit kwam.

Afgelopen zomer kreeg ik plots de kans om een Bernina 330 voor een mooie prijs over te kopen. Ik twijfelde nog even want ook tweedehands was het nog een stevige aankoop. Toen ik de machine te zien kreeg en zag hoe mooi ze nog was en wat ze allemaal kon verdween de twijfel snel.

Omdat ik deze nieuwe machine niet gewoon in de kast wou zetten naast de andere besloot ik om op zoek te gaan naar een basiscursus naaien. Voortaan ga ik dus elke week naar de naailes.

De eerste les viel al vast zeer goed mee! Een enthousiaste lesgeefster en een toffe mix van deelneemsters. Extra tof is dat we ook tijdens de naailessen op Bernina 330’s leren werken. Een handig toeval dus.

Of we al iets gemaakt hebben, nee nee, dat is wat snel! Bedraden van de naaimachine, hoe maak je een hechting en parallel stikken, was het eerste wat we deden. Ook overliepen we even het programma voor het komende jaar. Ik heb er alvast zin in! Hopelijk kan ik hier binnenkort enkele creaties tonen :).

Gaan jullie ook terug naar (de avond)school?

2 gedachtes over “Naar de naailes gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s