haar smartphone verslaving aanpakken

Zwart op wit, ik geef toe dat ik verslaafd ben aan mijn smartphone! Elk vrij moment dat ik heb zit ik te swipen op één of andere social netwerk app en nadien vraag ik me af hoe het komt dat ik niets gedaan heb met mijn dag…

Op een werkdag staar ik gemiddeld 2u naar mijn iPhone en aan het eind van de week staat dat tellertje op 14u! Meer dan een halve dag dat is toch absurd! Het lief doet zelf nog slechter (hij is nogal vatbaar voor grappige filmpjes). Tijd voor verandering! Deze week houden we dus een wedstrijdje zo weinig mogelijk schermtijd.

Monsieur Pantalone verwijderde alvast alle verleidelijke apps en ik maakte gebruik van de ingebouwde functies van iOS. Ik stelde Apparaatvrije tijd in dus van 20:00 tot 7:00 mag ik enkel berichtjes sturen, bellen en mijn agenda checken. Daarbovenop stelde ik een tijdslimiet in van 5 min per dag voor elke social media app. Streng, maar hopelijk met het gewenste effect!

Volgende week krijgen jullie een update en kan ik jullie hopelijk trots melden dat ik het wedstrijdje gewonnen heb, maar nog belangrijker dat ik mijn smartphone wat vaker in mijn broekzak laat zitten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s