Soktober

November is ondertussen al aangebroken maar ik wil graag even terug blikken op oktober of euh soktober!

Eind september ontving ik de Veritas nieuwsbrief met daarin de aankondiging van hun Tricot Challenge. Een uitdaging om in 7 weken een paar sokken te breien. Ik leerde mezelf al enkele jaren terug breien maar sloeg er eigenlijk nog niet in om ook echt iets af te werken. Mijn doel was om dit cute truitje in maatje 12 maanden voor mijn metekindje te maken. Dat metekindje is ondertussen bijna 4 jaar en heeft nog steeds geen berentruitje. Ik mijn kast liggen ergens wel 2 onderdelen en een hoopje wol…

Een challenge was dus exact wat ik nodig had om me nog eens aan het breien te wagen. Zo moeilijk kan een paar sokken nu toch niet zijn en met de beloofde uitleg en filmpjes moet dat toch zeker lukken! Veritas zette niet 1, 2 maar 3 verschillende sokken op hun website. Eentje voor elk niveau! Ik besloot dat ik onder categorie “Leergierige beginner” viel. Enthousiast bestelde ik snel bolletjes wol voor sok 2 (want de wol die ik nog liggen had was natuurlijk niet goed genoeg) en een rondbreinaald. 13 oktober was het zo ver, de eerste steken werden op mijn breinaald gezet. Warme voetjes here I come.

Hoe de daarop volgende weken liepen? Met wisselend succes… soms zat ik een ganse avond te breien om vervolgens letterlijk een steek te laten vallen en al mijn vers gebreide rijen terug los te moeten maken… frustrerend dus. Ook vind ik het patroon en de instructies niet 100% beginnersproof. Het voordeel van een challenge is dat je weet dat je niet de enige bent. Dankzij de bijhorend Facebook groep kon ik dus af en toe een hulpkreet uitsturen. Dat die groep vooral bestaat uit dames die al een halve garderobe zelf gebreid hebben is een groot voordeel voor een newbie zoals ik. Ook kreeg ik een goeie tip van de Facebookgroep: de filmpjes bekijken met de YouTube afspeelsnelheid aangepast naar 0,25X. (In slowmotion kijken naar hoe die ene steek juist moet en dan 10x op repeat zetten #LeveHetInternet)

Ik brei nog zeker 3 weken verder aan mijn sokken (wees gerust ik eet, slaap en ga ook nog werken ondertussen ;)). En een beetje voorbarig misschien maaaaar ik denk al aan een nieuw sokken project, hoe cool zijn deze Kakakousen niet!?

Kunnen jullie breien? Of wanneer was de laatste keer dat jij een hobbyproject afwerkte? #TeamEnthousiastBeginnenMaarNooitIetsAfmaken

Foto ‘People Wearing Pair of Multicolored Socks‘ door Snapwire van Pexels

Dit blogberichtje is (helaas) niet gesponsord, de vermelde items heb ik aangekocht met mijn eigen centjes. #nonspon

2 gedachtes over “Soktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s