1826 dagen One line a day schrijven

Op 1 januari 2015 schreef ik voor het eerst in mijn One Line A Day boekje. Eind dit jaar zal mijn boekje vol zijn. Dan heb ik elke dag, 5 jaar lang, (nu ja niet echt elke dag, ik heb welgeteld 59 dagen blanco gelaten) in 6 lijntjes mijn dag samengevat.

Een soort dagboek dus, maar het speciale aan de ‘One Line a Day’ boekjes is dat elke pagina verdeeld is in 5 stukjes. Elk jaar vul je 6 lijntjes tot je uiteindelijk na jaar 5 een volledig volle bladzijde hebt waarin je een glimp opvangt van wat je op die dag deed de afgelopen jaren. Een meer jaren dagboek dus!

Dat is dus 5 jaar lang voor het slapen gaan 5 min tijd nemen en even na denken over wat er de afgelopen 24u gebeurt is. Niet altijd eenvoudig want vaak ben ik echt moe en wanneer ik mijn bed zie wil ik dan maar 1 ding, slapen!

Vooral het afgelopen halfjaar was ik mijn motivatie wat verloren. Zonde want het is echt zo boeiend om eens terug in de tijd te reizen! En geloof me, in één jaar gebeurt er veel maar op 5 jaar tijd kan gans je leven er anders uit zien! In 2015 woonde ik nog thuis en was ik op zoek naar mijn eerste job. Ondertussen verhuisde ik van een huurappartement naar mijn eigen huis en heb ik ook al een job wissel achter de rug.

De laatste weken zag ik het schrijven van mijn lijntjes meer als een opgave. Mijn lief kocht vorig jaar zijn eigen boekje en besloot onlangs om niet meer te schrijven. Dat zette me nog meer aan het twijfelen of ik wel verder wou doen. Maar nu ben ik terug volledig overtuigd! Ik ben er zeker van dat er me terug 5 boeiende jaren te wachten staan. Als extra motivatie kocht ik deze keer de ‘Floral One Line a Day‘ en ik kijk er echt al naar uit om in deze beauty te schrijven!

Wil je zelf ook One Line A Day’en? 1 januari is het perfecte moment om hier mee te beginnen! Ik zou je aanraden om elke dag plichtbewust te schrijven. Na 1 dag ben je echt al veel vergeten van wat je juist deed, laat staan dat je na een week nog weet wat je allemaal moet schrijven. Zelf niet zo een schrijver? Misschien wel een ideaal kerstcadeau voor een van je geliefden!

Heb jij ooit een dagboek bij gehouden? Lees je hier ooit terug in?

Dit blogberichtje is (helaas) niet gesponsord, de vermelde items heb ik aangekocht met mijn eigen centjes. #nonspon

4 gedachtes over “1826 dagen One line a day schrijven

  1. Echt zalig dit! Ik ga er ook eentje kopen denk ik. Ik schrijf sinds een maand regelmatig in een dagboek maar dan echt om mijn gedachten te kunnen ordenen en ze uit m’n hoofd te halen. Dit lijkt me heel fijn voor die kleine alledaagse dingetjes en gebeurtenissen in bij te houden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s