afscheid nemen van 2019

Bij Margot van My Simply Special zag ik deze toffe gespreksstarters passeren. Aangezien er geen familiefeesten meer op de planning staan zal ik de vragen op de kaartjes gebruiken om hier terug te blikken op het voorbije jaar!

Wat heb je geleerd dit jaar?

Ik leerde sokken breien! Iets wat ik al zeer lang eens wou proberen maar eigenlijk niet goed aan durfde starten/niet goed wist hoe te starten. Door een leuke stap voor stap challenge lukt het me!

Afgelopen jaar in één woord

Afgelopen 😉

Het hoogtepunt van het jaar

Omdat ik niet slechts eentje kan kiezen:

 • Ik doneerde in januari mijn paardenstaart van 30 cm aan Think Pink en spaar alvast voor de volgende gift.
 • Lichtmis vieren met de vrienden wat tevens ook onze housewarming was. Gezellig 🥰
 • In februari stond ik voor het eerst op langlauflatten. Ik slaagde erin om geen enkele keer te vallen en was zo ontzettend trots op mezelf!
 • Een laatste groot engagement opgenomen voor mijn geliefde jeugdbeweging en dat tot een goed eind gebracht. Achteraf met gemengde gevoelens maar toch voornamelijk mooie herinneringen.
 • Paasbrunch met de schoonfamilie bij ons thuis. Met een grote paasei zoektocht voor het nichtje.
 • Een uitstapje op Moederdag: met mama en schoonmama naar de Plantentuin van Meise
 • Het jaarlijks kampeertripje met de vriendengroep
 • Mijn blauwe KSA hemd aan de kapstok gehangen met de nodige traantjes (vooral bij vriendlief die ook op pensioen ging )
 • Een weekje naar Oetz. Die bergen en al dat groen, magisch!
 • In november werd onze elektriciteit goedgekeurd. Elke verbouwer weet dat dit een grote mijlpaal is 😀.
 • Een dagje Brussel, Luik, Antwerpen met het lief
 • 10 keer gaan Geocachen en maar liefst 182 caches vinden (enkel vorig jaar deden we beter met 186 vondsten)
 • Veel gezelschapsspelletjes gespeeld (73 spelletjes!)

En natuurlijk, na lang twijfelen, de start van deze blog! 😊 Dankjewel aan iedereen die alvast eens een kijkje kwam nemen en zelfs een reactie achterliet!

Het dieptepunt van het jaar

 • Mijn eerste koortsblaas ooit
 • Water in onze kelder, elke keer weer, wat we ook probeerden… Het probleem zit ergens in onze waterput en dankzij een dompelpomp hoeven we nu niet meer wekelijks te dweilen, maar de echte oplossing hebben we helaas nog niet gevonden.
 • Mijn beide Collega’s die beslissen om ontslag te nemen net wanneer ik mijn plaatsje in het team/bedrijf volledig gevonden had. Gelukkig kwam 1 van de collega’s op zijn beslissing terug en vormen we nu een kei goed team!
 • Liefdesbreuk voor mijn broer met bijhorende financiële schade en verhuis. Dat hij steeds bij ons kwam als hij raad of hulp nodig had deed me wel ongelooflijk deugd. Ik ben blij dat hij weet dat hij altijd bij ons terecht kan!

Beste advies dat je dit jaar kreeg

Toen mijn collega’s beiden zouden vertrekken was ik ook van plan om een nieuwe job te zoeken. Ik was namelijk de nieuwe en zou helemaal alleen overblijven. Er werden al heel wat verwachtingen gesteld die ik niet zou kunnen invullen. Mijn lief adviseerde me van nog even af te wachten en nog niet te snel conclusies te trekken. Goed dat ik naar hem luisterde! Ik werk nog steeds op dezelfde plaats en liever dan ooit tevoren!

Grappigste moment van het jaar

Ik kan niet meteen een specifiek moment bedenken… Dat lief van mij laat me dagelijks wel eens lachen met zijn flauwe mopjes. Ook op mijn werk heb ik wel eens de slappe lach. Maar er is niet 1 iets dat er echt bovenuit steekt.

Gênantste moment van het jaar

Mmmm gênante situaties zijn er zeker geweest, maar niets “traumatisch” genoeg dat ik het nu nog kan vertellen…

Beste film die je dit jaar gekeken hebt

Mr. Poppers pinguïns! Haha een film uit 2011 die ik nog nooit gezien had. Mijn lief was zo lief om deze voor mij op te nemen op onze digibox en mij te verplichten om ernaar te kijken. Zalige film!

Star Wars the Rise of Skywalker. Jups ik ben zo iemand die graag naar Star Wars kijkt. De laatste film uit de Star Wars saga wou ik dus ook graag zien (nadat we de laatste 3 films ook nog even herbekeken). Ik deed het lief voor zijn Kerst tickets cadeau voor de 4DX ervaring. Misschien genoot ik er zelf nog harder van dan Monsieur La Pantalone zelf! De 4Dx ervaring is niet goedkoop maar ik heb echt vaak zitten giechelen als een klein meisje omwille van de special effects.

Slechtste film die je dit jaar gekeken hebt

Beastly, een soort van moderne versie van Belle en het Beest. Tijdens een avondje lui zetel hangen kwam ik plots uit bij VijfTV. Er ging net een chickflick beginnen en ik bleef kijken. De film is nogal oppervlakkig en doordrongen van clichés met een einde dat je al van ver ziet komen. Toch bleef ik kijken want ook een slechte film kan entertainend zijn :D.

Beste serie die je dit jaar gekeken hebt

Van Studio Tarara en De Twaalf heb ik enorm genoten. Ook deed ik een poging om mijn Game Of Thrones achterstand weg te werken zodat ik het laatste seizoen “live” kon kijken maar na 4 seizoenen was ik mijn interesse kwijt. Over het algemeen probeer ik mijn tv tijd te beperken. Bewust ook een niet Netflix kijker!

Beste aankoop van het jaar

Mijn naaimachine! Zo blij dat ik die voor een zachte prijs tweedehands heb kunnen kopen!

Grootste miskoop van het jaar

Ook hier kan ik niet meteen iets bedenken… veel kleren koop ik niet en andere aankopen maak ik meestal zeer weloverwogen.

Lekkerste eten van dit jaar

Smoutebollen! (Oliebollen)

Favoriete reis van het jaar

Onze reis naar Oetz! Prachtige wandelingen gemaakt, lekker gegeten en echt genoten.

Een plek om komend jaar te bezoeken

Opnieuw op reis naar Oostenrijk zie ik zeker zitten, maar ook een andere mooie groene omgeving vind ik dik oké.

Iets om naar uit te kijken

De komst van onze kippen! We moeten elk jaar heel wat takken snoeien. Met het snoeiafval hebben we de laatste weken een omheining gevlochten. Nu moeten we juist nog wat kippendraad en een poortje toevoegen.

Naast onze tuin willen we ook ons huis verder aanpakken. We keurden een offerte goed om zolderramen te plaatsen en onze spanten te laten verhogen. Het zou super zijn als we tegen het einde van het jaar twee extra kamers bij hebben.

Wat wil je komend jaar anders doen?

Ik geraak ’s ochtends zeer moeilijk uit mijn bed. Dat is een slechte gewoonte die me al een paar jaar achtervolgt. Snoozen is zo zalig, maar ook zo ongezond… Ik ondernam al meerdere pogingen om dit te af te leren maar deze keer wil ook echt volhouden. Ik wou hier terug mee starten als goed voornemen maar min lief overtuigde mij om in december al te starten. De afgelopen weken hield ik het al flink vol. Met “dank” aan het lief die ’s ochtends de lakens wegtrekt.

Ook zou ik komend jaar nog meer creatief willen bezig zijn. Breien, haken, knutselen, naaien,… ik haal er zoveel voldoening uit!


Zo, dit is een mooi overzichtje geworden van 2019. Het is altijd zeer bijzonder om even stil te staan bij wat je allemaal gedaan hebt op een jaar. Voor mij was het een goed, gezellig en gezond jaar. 2020 wees je alsjeblieft ook lief?

Dankjewel Margot om deze leuke vragen te bedenken!

Wat wil jij komend jaar anders doen?

Foto Start line starting new year 2019 door Mohamed Hassan van Pixabay

2 gedachtes over “afscheid nemen van 2019

 1. Wat een leuke manier om je jaar samen te vatten 😀 Klinkt alsof je een heel tof jaar hebt gehad! En ik heb er inmiddels een beetje spijt van dat wij de nieuwe Star Wars film toch in 3D hebben gekeken ipv toch voor de 4D-versie te gaan 😉

  Like

  • Ik heb inderdaad echt een tof en goed jaar achter de rug! Je vergeet zo snel wat voor leuke dingen je een gans jaar lang gedaan hebt, zouden we wat vaker stil bij mogen staan! Hihi iets zegt me dat er wel nog Star Wars films zullen verschijnen dan moet je die 4Dx versie toch maar eens proberen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s