een Make Nine challenge aangaan

Ik las op de blog van Karin over haar #MakeNine Challenge een ideetje dat oorspronkelijk van bij Lucky Lucille komt. Wat houdt het juist in? Simpel je kiest 9 projecten die je doorheen het jaar wil maken. Op die manier stel je jezelf een duidelijk doel.

Dit jaar wil ik de uitdaging ook aangaan! Ik pin zoveel dingen op Pinterest maar vaak blijft het bij die digitale ideeën. Idem dito voor mijn Ravelry account. Zonde, want iets maken geeft zoveel voldoening!

Bewust ga ik nog niet te veel specificeren wat ik juist wil maken want gaandeweg verander ik misschien nog van idee. Wat ik wel weet is dat ik zeker wil breien, haken en naaien.

Dit zijn de 9 projecten die ik komend jaar wil maken

1. Bruna blouse

In september startte ik met het volgen van naailessen in avondonderwijs. De projecten die we maken mogen we (nog) niet zelf kiezen. Het volgende werkstuk dat we gezamenlijk maken zal de Bruna Blouse van La Maison Victor zijn. De stof heb ik al, het patroon is al overgetekend en vrijdag start de eerste naailes van het nieuwe jaar. Ik heb er alvast zin in!

2. Een rokje

Ook dit is een werkstuk voor de avondles. We mogen wel zelf kiezen welk model/patroon we willen maken. Voorlopig heb ik nog geen keuze gemaakt maar ik neig naar een langere rok met zakken!

Foto door Photographe EVJF GREG van Unsplash

3x een La Maison Victor patroon

Voor mijn Kerst kreeg ik een jaarabonnement van La Maison Victor cadeau. Tweemaandelijks zal er hier dus een nieuwe magazine in de brievenbus zitten met 12 patronen. Leuke magazines om te lezen en in te bladeren maar het zou zonde zijn als het bij kijken blijft. Doen! Uit de eerste editie (die ik kreeg, 2020 editie 1) viel mijn oog alvast op de Runa jurk. De ruitjes combinatie van het voorbeeld is wel niet mijn dada.

Foto door Katja Kuitunen van Pixabay

6. Pull breien

Ik leerde vorig jaar sokken breien en vertelde toen al dat ik enkele jaren geleden een poging gedaan heb om een truitje te breien voor mijn metekindje. Helaas zonder succes. Een pull breien staat dus nog steeds op mijn wishlist en eerlijk gezegd lijkt het me echt het handigste om klein te beginnen. Misschien geef ik het beren truitje dus nog eens een kans of begin ik zelfs met een Barbie model :D. Ik zag ook al super toffe patronen om voor mezelf te maken de “Professor Meow Pullover” bijvoorbeeld!

Foto door StockSnap van Pixabay

7. Iets maken voor Monsieur La Pantalone

Wat is er leuker dan iets zelfgemaakt dragen? Iemand anders iets zien dragen dat jij gemaakt hebt natuurlijk! Ik droom ervan om een herenhemd te maken. Maar eerst die Bruna Blouse voor mezelf, dan zal ik misschien snel van gedacht verandert zijn ;). Een hoes voor mijn lief zijn leeskussen is (een iets realistischer) plan B.

Foto door Suzy Hazelwood van Pexels

8. Iets haken

Haken was eigenlijk mijn eerste kennismaking met handwerk. Via Youtube filmpjes leerde ik meerderen en minderen. Ik haakte zelf een Pixeldeken maar sindsdien haak ik eigenlijk niet meer.

Foto door Bob Dmyt from Pixabay

9. Pinterest project


Tenslotte, een Pinterest project! Ik heb maar liefst 4221 ideeën gepint! Het zijn heus niet allemaal DIY’s maar toch het grootste deel. Tijd om een idee nog eens werkelijkheid te laten worden!


Foto door Charles van Unsplash

Heb jij crea plannen voor het nieuwe jaar?

3 gedachtes over “een Make Nine challenge aangaan

  1. Ah, leuk dat je meedoet met de Make Nine! Ik denk dat je het heel goed aanpakt door niet te specifiek al dingen te kiezen, daarbij liep ik een beetje vast… Leuk trouwens dat je een LMV-abonnement hebt (die ontvang ik ook graag cadeau haha!) en ik ben heel benieuwd naar hoe je Bruna-blouse er uit zal komen te zien. Ik heb hem zelf ook liggen en vage plannen om hem ook te maken 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s