Piggy pyjama pants (Naailes verslag #2)

Ik vertelde al dat ik sinds september op vrijdag naar de naailes ga. Ook deelde ik mijn creatieve plannen voor 2020 al. Maar wat ik nog niet vertelde is wat ik in de naailes allemaal al geleerd heb! Bij deze haal ik mijn achterstand in! (Deel 2 van 2)

Loose fit broek

Na het afwerken van onze handtas stond ons eerste kledingstuk op de planning. De juf koos voor de Loose fit broek uit het 2015 zomer magazine van Ottobre. Een losse vrijetijdsbroek of pyjama. Ik ging resoluut voor de pyjama. Ook op de “met of zonder zakken?”-vraag was mijn antwoord zeer duidelijk: MET! Zakken, altijd! Ook in rokjes en kleedjes! En als je het in de naailes niet leert, waar dan wel?

Loose Fit – Ottobre zomer 2015

Stofkeuze

Omdat ik in de doos met stofresten van de vorige bewoonster niet meteen iets leuk vond besliste ik deze keer wel echt een stofje te kopen. Dat er net een Stoffenspektakel gepland stond kwam zeer goed uit! Mijn doel was om een leuk poezenstofje te scoren #CrazyCatLadyOverHere maar ondanks de vele kramen geen leuke poezen stof gevonden… 😿

New Nordic by stoffabrics.com #MCS 15-070

Varkens dan maar! Aja want ’s ochtends durf ik wel al eens knorrig zijn – haha – helaas geen mopje. Maar van zo kleurrijke varkentjes word ik hopelijk super vrolijk.

Moeilijkheden?

Te kort?

Nadat ik mijn patroon getekend had en mijn knipplan wou maken bleek dat ik te weinig stof had gekocht… Normaal is stof 150 cm breed maar deze helaas maar 120 cm… Ik zag mijn varkentjes broek al niet meer slim komen en begon te zoeken naar een andere stof. Maar toen kreeg ik een geniale ingeving! Waarom niet werken met een contrast kleurtje?

Overlock

Een broek in elkaar stikken is eigenlijk verrassend eenvoudig! Vooral rechte lijnen op de zakken na. De moeilijkheidsgraad zat hier in het leren werken met de overlock. Aan een naaimachine had ik voor mijn naailessen al enkele keren gezeten, maar een overlock heb ik nog nooit gebruikt! Vooral het tempo van de overlock en het mes vond ik in het begin maar eng. Na enkele keren oefenen op proeflapjes durfde ik het toch aan mijn pyjama broek te overlocken. Het geeft toch net dat ietsje meer. De finishing professionele touch.

Aantal naailessen?

Mijn Loose fit broek was na 5 lessen volledig klaar. Nadat mijn broek afgewerkt was trok ik ze thuis meteen aan om uitgebreid te testen.

Kostprijs?

In totaal gaf ik 12,60 euro uit om mijn broek te maken.

Resultaat!

Ik vind ze super tof geworden! Ik ben blij dat ik te weinig stof had en besliste om er de roze boortjes bij te zetten! Een maatje kleiner had misschien ook wel nog goed geweest, maar een te nauw aansluitende pyjama broek vind ik niet aangenaam.Toen ik onlangs in de Action was zag ik toevallig deze toffe varkens sokken liggen. Kwestie van mijn Miss Piggy look volledig af te maken!

3 gedachtes over “Piggy pyjama pants (Naailes verslag #2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s