Corona crisis

We bevinden ons in rare, woelige tijden! Voorlopig is mijn dagelijkse routine nog niet drastisch gewijzigd. Ik heb geen kinderen die ik 5 weken moet entertainen en werk nog niet thuis. Ook probeer ik social media zoveel mogelijk te vermijden.

Wat ik wel nog steeds nodig heb zijn boodschappen. Dat wij niet zijn gaan hamsteren lijkt me niet meer dan logisch. We zijn nog jong en hebben altijd wel nog iets in onze diepvries zitten. Ook zouden we zeker terecht kunnen in de diepvries van moeder en vader. Toch vind ik het beangstigend om te zien dat enkele dagen na de hamster doortocht de winkelrekken nog steeds leeg zijn.

Maar het zet me ook aan het denken. Want hoe vanzelfsprekend vinden we het dat we naar de winkel kunnen gaan en kopen wat we maar willen. Dat we vrij zijn om ons te verplaatsen naar eender welk land ter wereld, onze auto kunnen nemen om te gaan winkelen, met de fiets naar onze overgrootouders gaan, bij mooi weer een terrasje kunnen doen, …. . Wat zijn we luxebeesten alleen beseffen we dat veel te weinig.

Laten we hopen dat deze noodtoestanden snel achter de rug zijn zonder al te veel doden. Maar bovenal laten we hieruit lessen trekken voor de toekomst. Ik hoop dat we niet allemaal smetvrees krijgen en voortaan menselijk contact zullen mijden. Maar dat we net extra zullen genieten van elke goeie babbel, elke knuffel en elke kus. Dat we snel samen een terrasje kunnen doen en genieten van het lentezonnetje. Dat we samen kunnen “weete nog met de corona crisis”… Dat we onze herwonnen vrijheid zullen appreciëren en zullen inzien dat eens thuis moeten blijven echt zo erg niet is.

Blijf in uw kot en was die handen!

Foto ‘Virussen‘ door mattthewafflecat van Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s